Foredrag om Stress

Stressfri's foredrag er kendt for at give masser af viden og inspiration til mindre stress og mere trivsel i hverdagen samt introduktion til stress- og trivselsværktøjer, som kan bruges både privat og på jobbet.

Alle taler om stress, men de færreste ved, hvad stress egentlig er. Nogle taler om positiv stress, og at stress er lig med travlhed. I virkeligheden er stress meget komplekst, men også helt naturligt og nødvendigt. Akut stress hjælper os til at håndtere ekstraordinære krav og forventninger, men vi kan bryde sammen af stress, hvis den får lov til at udvikle sig.

Med stress som omdrejningspunkt handler Stressfri’s foredrag desuden om trivsel, glæde og livskvalitet, og hvordan du fastholder dette i en travl hverdag med mange modsatrettede krav og forventninger.

Foredraget om stress og trivsel giver dig helt konkrete værktøjer til, hvordan du finder balancen mellem travlhed og stress, og hvad du selv skal være opmærksom på for at undgå, at bægeret flyder over.

Arbejder du med ledelse kommer foredraget også med 6 guldkorn i forhold til, hvad du som leder skal være særligt opmærksom på i forhold til arbejdsrelaterede årsager til stress, og hvordan du kan løfte dit medansvar med forebyggelse og håndtering af stress på arbejdspladsen.

  

 

Stress er ikke længere tabu

Stress bliver ofte opfattet som et svaghedstegn og har tidligere været forbundet med meget tabu. Måske har du oplevet, at det ikke har været nemt at fortælle eller erkende, at du var stresset. Både fordi de fleste alligevel ikke rigtigt forstod dig, og fordi det er svært at forklare. Det er desuden svært at hjælpe andre, hvis vi ikke selv ved, hvad stress egentlig er. Hvis vi ikke taler åbent om stress, kan det have store menneskelige, sociale og økonomiske omkostninger både for den enkelte, for virksomheden og samfundet som helhed, da alvorlig stress kan føre til dårlig livskvalitet, langvarig sygdom og tab af arbejdsevne. Det er derfor vigtigt at forebygge stress med fælles viden og gode værktøjer.

Viden om stress nedsætter sygefraværet, løfter energiniveauet og giver mere glæde, ro og større overskud på bundlinjen - både privat og på jobbet.

 

Hvem kan deltage?

Hvad enten du har oplevet at have stress tæt inde på livet, måske fra et familiemedlem eller en kollega, at du selv føler dig stresset i dette øjeblik, eller aldrig har oplevet stress, vil et foredrag om stress og trivsel med høj sandsynlighed også være relevant for dig.

Et foredrag om stress giver indsigt i en tilstand, som hvert år rammer tusindvis af danskere både på og uden for arbejdsmarkedet. Når stress rammer, er det ikke kun den enkelte stressramte person, der oplever det. Familien og arbejdspladsen bliver også påvirket. Stress er derfor ikke kun et individuelt anliggende. Fravær pga. stress kan ses direkte på bundlinjen og skal håndteres i fællesskab.

Det er således både relevant for dig at vide, hvad du selv kan gøre, hvis du befinder dig i en stresset periode, eller hvis nogen omkring dig gør det. Denne viden får du, når du deltager i et af Stressfri.com’s foredrag om stress.

 

Indhold: 
  • Stress - hvad er det i virkeligheden
  • Hvordan stress påvirker vores krop og hjerne
  • Stress-symptomer 
  • Stressårsager 
  • Håndtering af hverdagsstress
  • Forebyggelse 
  • Trivsel og balance
  • Hjælp til stress

 

Indholdet tilrettelægges ud fra jeres specielle ønsker og bebov.

 

Foredraget giver indsigt i, hvordan stress påvirker dig fysisk, psykisk og adfærdsmæssigt, og hvordan du kan opdage stress både hos dig selv og andre. Om forskellige årsager til stress samt gode råd til hvordan du bedst hjælper en stresset kollega eller nær relation.

Foredraget henvender sig til alle private og offentlige virksomheder, institutioner, skoler, klubber, foreninger mv., der har brug for viden, værktøjer og ny inspiration.

 

 

Perfekt som fyraftensmøde

For medarbejdere, arbejdsmiljørepræsentanter og ledere for at få sat stress og trivsel på dagsordenen, fx som indslag på temadage, personalemøde eller som "dåseåbner" for problematikker omkring stress og trivsel. Indholdet kan tilpasses jeres ønsker.

Du er velkommen til at kontakte Stressfri.com, hvis du ønsker et foredrag eller kursus.

 

Sagt om Stressfri.com arrangementer

 

Heidi er en levende fortæller, og hun er god til at underbygge og begrunde, således alle forstår budskabet. Jeg er sikker på den enkelte kursist får meget med hjem. Ved de efterfølgende evalueringer har det udelukkende været positive tilkendegivelser, som vi har modtaget fra deltagerne.

(Svend-Peter, virksomhedskonsulent hos PlusResurse)

 

Det var lige det, vi havde brug for, rigtig godt tilrettelagt med godt flow.

(Radisson Blue Falconer Hotel København)Det var super godt, fik vigtige værktøjer med hjem til stresshåndtering.

(Kursusdeltager)

 

God reminder på værdier i livet og igangsætning af tanker.

(Kursusdeltager)