Stress – hvad gør jeg?

Stress er et udbredt fænomen. Men det betyder ikke, at du skal affinde dig med det. For stress har stor indflydelse på både velvære, trivsel og arbejdsglæde. I dette indlæg giver jeg en håndfuld gode råd til, hvordan du selv kan komme stressen i forkøbet.

Lær at være i nuet

Når du fokuserer for meget på fortiden og fremtiden i stedet for nutiden, fylder du dit hoved med frustrationer og bekymringer, du ofte ikke selv er herre over. Og det skaber en følelse af magtesløshed, når du fokuserer på det, der er sket – eller det, der kan ske. Derfor er det vigtigt, at du lærer at fokusere på nuet, hvis du vil forebygge stress.

Bliv bedre til at prioritere

Lær at prioritere det, du kan nå – og ikke det, du ikke kan nå. Hvis du synes, du har flere gøremål, end du kan overskue, kan du med fordel prøve at skrive dem ned på et stykke papir for at tømme dit hoved. Det giver plads til at være i nuet og være bevidst om det, du foretager dig lige nu.

Spis godt, og sov nok

Det lyder måske som et meget lavpraktisk råd. Men god søvn og sund kost har stor indflydelse på immunforsvaret – og dermed også risikoen for at udvikle stress. For jo bedre dit immunsystem er, desto mindre er chancen for, at det bliver nedbrudt af stresshormoner. Derfor er det vigtigt, at du spiser varieret, og at du har en fast døgnrytme – ikke mindst i de travle perioder.

Mere viden om stress

Som stresscoach holder jeg foredrag om stress og kurser i stresshåndtering, og jeg har siden 2009 arbejdet med at forebygge og håndtere stress hos private og i virksomheder. Ønsker du hjælp til at stresshåndtering, eller vil du vide mere, er du altid velkommen til at kontakte mig.